کشاورزی لرستان - اولین مجله علمی کشاورزی دانش سبز (دانشجویان لرستانی)
در سال1387 سال نوآوری و شکوفایی ایران اسلامی شروع کار و تلاش می کنیم آخرین اخبار و مقالات علمی کشاورزی و لینک سایتهای برتر کشاورزی را در وب قرار دهیم ...
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: سجاد - سه‌شنبه ۱٠ اردیبهشت ۱۳۸٧

  تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران 1384; 21(1):75-93.     تاثیر روش تقطیر و

مدت زمان اسانس گیری بر بازده و ترکیب شیمیایی اسانس

Eucalyptus globules   

 برازنده محمدمهدی*     * موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع      

به منظور افزایش بازده اسانس گیری و نیز کیفیت اسانس یک گونه اوکالیپتوس با نام

 علمی Eucalyptus globules  برگهای این گونه در زمان گلدهی (تابستان 1383) از ایستگاه تحقیقاتی زاغمرز واقع در پاسند بهشهر جمع آوری گردید و در بخش

گیاه شناسی موسسه تحقیقاتی جنگلها و مراتع، مورد شناسایی قرار گرفت.

 برگهای خشک و آسیا شده این گیاه به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب

 اسانس گیری شد و برشهای مختلف اسانس در فواصل زمانی پانزده دقیقه

 جمع آوری گردیدند.
بازده اسانس گیری در هر برش اسانس محاسبه شد و مشخص گردید که در

 هر دو روش افزایش زمان اسانس گیری، منجر به تولید اسانس بیشتر می گردد.

 از طرف دیگر با تزریق برشهای بدست آمده به دستگاه GC مشخص شد که

 با افزایش مدت زمان اسانس گیری، میزان ترکیب اصلی اسانس

 (1 و -8 سینئول) کاهش می یابد.
در روش تقطیر با بخار آب، بازده اسانس از
%1.6 پس از 15 دقیقه به %2.42

پس از 180 دقیقه از شروع اسانس گیری افزایش یافت، در حالی که میزان نسبی

 ترکیب اصلی (1 و -8 سینئول) از %82.2 به %74.8 تنزل نشان داد.
در روش تقطیر با آب، بازده اسانس از
%1.55 پس از 15 دقیقه به %2.86

پس از 180 دقیقه از شروع اسانس گیری افزایش یافت، در حالیکه میزان نسبی

 ترکیب اصلی (1 و -8 سینئول) از %92.7 به %85.6 کاهش نشان داد.
در اسانس گیری این گونه از اوکالیپتوس، تعداد پانزده ترکیب شناسایی شد که

 در میان آنها سه ترکیب 1و -8 سینئول (%74.80-%82.20)،

 آلفا - پینن (%6.28-%7.70) و لیمونن (%5.70-%6.20) در روش تقطیر با بخار آب

 و همین سه ترکیب، 1 و -8 سینئول (%85.60 - %92.70)،

 آلفا - پینن (%2.02-%2.37) و لیمونن (%2.04-%3.10) در روش تقطیر با آب،

بالاترین درصد را به خود اختصاص دادند.

    کلید واژه: اوکالیپتوس، میر تاسه (Myrtaceae)، روغن اسانسی، اسانس، 1 و -8 سینئول،

روش تقطیر، مدت زمان اسانس گیری

 

منبع : http://www.sid.ir

نویسندگان وبلاگ:
مطالب اخیر:
دوستان من:
کدهای اضافی کاربر :


زیارت عاشورا
وضعیت یاهو مذهبی
پیج رنک گوگل ساعت فلش مذهبی اوقات شرعی

بسيجي يعني علي
Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net





Powered by aeka.persianblog.ir

بانک صوت و فیلم مذهبی
PageRank
بسيجي يعني علي
مجله دانش سبز
PageRank RSS Feed Readers outils webmaster
دریافت کد
>>فرم اشتراک<<
{PAGETITLE}
pagerank search engine optimization Submit ExpressSearch Engine Marketing Services تماس با ما