کشاورزی لرستان - اولین مجله علمی کشاورزی دانش سبز (دانشجویان لرستانی)
در سال1387 سال نوآوری و شکوفایی ایران اسلامی شروع کار و تلاش می کنیم آخرین اخبار و مقالات علمی کشاورزی و لینک سایتهای برتر کشاورزی را در وب قرار دهیم ...
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: سجاد - دوشنبه ۱٢ اسفند ۱۳۸٧
 : ???? ??????? ???? ????? ??????? ????? 1384; 4(4-? (?? ?? ?? 16)):220-227.
 

مکانیسم اثر ضد میکروبی عصاره متانولی مورد سبز بر روی باکتری

 E.coli K12 HB101

 
غلام حسینیان احمد*,شکیبایی محمدرضا,جمالی زهره
 
* گروه آموزشی بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
 
 

زمینه و هدف: مورد گیاهی است که خاصیت ضد میکروبی داشته، از رشد باکتری‌ها

ممانعت کرده و مرگ بسیاری از پاتوژن‌ها را باعث می‌شود. با توجه به مشخص بودن

 مکانیسم اثر بسیاری از داروهای ضدمیکروبی، هنوز مکانیسم اثر ضدمیکروبی این

گیاه به درستی مشخص نشده است. در این تحقیق مکانیسم اثر ضد میکروبی

عصاره متانولی مورد، بر روی باکتری E.Coli HB101 مطالعه و بررسی شده است.
مواد و روش‌ها:
در این مطالعه آزمایشگاهی باکتری E.Coli K12 HB101 حاوی پلاسمید

 pBR322 در محیط مولر هینتون آگار، حاوی غلظت‌های مختلف عصاره گیاه مورد

 (از 56/1 تا 25/6 میلی‌گرم در میلی‌لیتر محیط کشت) رشد داده شد. باکتری‌ها

به وسیله سونیکاسیون و یخ زدن و ذوب کردن، لیز شده و سپس فعالیت کاتالاز،

سوپراکسیددیسموتاز(SOD)، آنتی‌اکسیدان تام و مالون دیآلدیید سلولی اندازهگیری

 شد. همچنین DNA پلاسمیدی به روش لیزقلیایی تخلیص گردید و تغییر در حرکت

 پلاسمید، در ژل آگاروز نمونه‌هایی که در غلظت‌های مختلف عصاره گیاه مورد،

رشد داده شده بودند با یکدیگر مقایسه شد.
یافته‌ها: غلظت‌های مختلف مورد هیچگونه اثری بر حرکت پلاسمید pBR322

در ژل نداشتند که نشان دهنده عدم تغییر وضعیت فضایی DNA است. با تغییر

 غلظت عصاره از 56/1 به 25/6 میلی‌گرم در میلی‌لیتر، فعالیت اختصاصی کاتالاز

در سلول‌های لیز شده از 20.47±0.7 به 5.1±2.9 واحد در میلی‌گرم پروتیین کاهش

 پیدا کرد. فعالیت سـوپـراکسیـد دیـسمـوتـاز، تـحت شـرایـط فــوق از 63.86±5.2

در نمـونـه شـاهـد بـه 20.04±1.6 واحد در میلی‌گرم پروتیین در بالاترین غلظت

عصاره کاهش یافت. همزمان با کاهش فعالیت SOD میزان فعالیت ویژه آنتی‌اکسیدان

تام سلولی با افزایش میزان عصاره کاهش یافت، به طوری که از مقدار

36.2±0.5 به 6.42±2.2 میلی‌ مول در میلی‌گرم پروتیین لیز شده سلولی رسید.

اندازهگیری مقدار مالون دیآلدیید سلولی نشان داد که افزایش غلظت عصاره سبب

 افزایش مقدار نسبی آن از 23.09±7.6 به 49.92±3.4 میکروگرم در میلی‌گرم

پروتیین میگردد.
نتیجه
گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه مورد، اثری روی DNA پلاسمیدی

 نداشته بلکه با افزایش رادیکال‌های آزاد اکسیژن و افزایش پراکسیداسیون لیپیدی،

 سبب صدمه سلولی شده و اثرات ضد میکروبی از خود نشان می‌دهد.

 
کلید واژه: 
 
 
نویسندگان وبلاگ:
مطالب اخیر:
دوستان من:
کدهای اضافی کاربر :


زیارت عاشورا
وضعیت یاهو مذهبی
پیج رنک گوگل ساعت فلش مذهبی اوقات شرعی

بسيجي يعني علي
Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net





Powered by aeka.persianblog.ir

بانک صوت و فیلم مذهبی
PageRank
بسيجي يعني علي
مجله دانش سبز
PageRank RSS Feed Readers outils webmaster
دریافت کد
>>فرم اشتراک<<
{PAGETITLE}
pagerank search engine optimization Submit ExpressSearch Engine Marketing Services تماس با ما