کشاورزی لرستان - اولین مجله علمی کشاورزی دانش سبز (دانشجویان لرستانی)
در سال1387 سال نوآوری و شکوفایی ایران اسلامی شروع کار و تلاش می کنیم آخرین اخبار و مقالات علمی کشاورزی و لینک سایتهای برتر کشاورزی را در وب قرار دهیم ...
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: سجاد - دوشنبه ۱٢ اسفند ۱۳۸٧
 : علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی) زمستان 1387; 18(1/70):51-60.
 

بررسی تغیرات کمی و کیفی ترکیبات سازنده اسانس گونه دارویی

مرزه خوزستانی (khuzistanica J. Satureja) در طول تکوین گیاه و

خواص ضد میکروبی اسانس آن در شرایط in vitro

 
مجد احمد*,نژادستاری طاهر,خاوری نژاد رمضان علی,دوستی بهروز
 
* گروه زیست شناسی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
 

این پژوهش تغییرات کمی و کیفی گونه دارویی مرزه خوزستانی اسانس در طول

 سه مرحله تکوینی و اثرات ضد میکروبی اسانس آن در مرحله گلدهی مورد بررسی

 قرار گرفت. استخراج اسانس به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر

صورت گرفت و شناسایی ترکیبات سازنده اسانس نیز با GC-MS انجام شد. اثرات

 ضد میکروبی اسانس نیز به روش تعیین حداقل غلظت بازدارندگی مشخص گردید

 .نتایج آزمایشها نشان داد که بیشترین مقدار اسانس بدست آمده از گیاه در مرحله

قبل از گلدهی و کمترین میزان مربوط به مرحله پس از گلدهی است. اسانس در

مرحله قبل از گلدهی با 9 ترکیب برای ماده خشک و 11 ترکیب برای ماده تر، واجد

کمترین تنوع از نظر ترکیبات سازنده آن و در مرحله پس از گلدهی با 18 ترکیب برای

 ماده خشک و 17 ترکیب برای ماده تر بیشترین تنوع را از نظر ترکیبات سازنده داشت.

کارواکرول بعنوان ترکیب اصلی سازنده اسانس در همه مراحل تکوینی بود و

بیشترین مقدار آن مربوط به مرحله قبل از گلدهی و کمترین میزان آن در مرحله بعد

 از گلدهی بود. تفاوت معنی داری بین ماده خشک و تر مورد استفاده در اسانس

 گیری از نظر میزان ترکیبات سازنده اسانس مشاهده نشد. بر اساس نتایج حاصل

از بررسی های ضدمیکروبی مشخص گردید که اسانس گیاه مرزه خوزستانی بر

 رشد باکتری های گرم مثبت شامل:
(MIC=0.2ml/ml 12228CIP), (MIC=0.2ml/ml) S. aureus 6538p S.epidermidis

و گرم منفی شامل  (MIC=0.4ml/ml), S.typhi morium ID (MIC=0.4ml/ml)

P.aeroginosa 27853ATCC (MIC=2ml/ml), E.coli 35218BBL و(MIC=0.1ml/ml)

C.albicans 10231BBL  قارچ اثر بازدارندگی دارد. این اثر بر باکتری های گرم مثبت

 و قارچ کاندیدا البیکانس بی شاز باکتری های گرم منفی می باشد.

 

کلید واژه: اسانس، ترکیبات سازنده، مراحل تکوینی، اثرات ضد میکروبی،

مرزه خوزستان

 
 بررسی تغیرات کمی و کیفی ترکیبات سازنده اسانس گونه دارویی مرزه خوزستانی (khuzistanica J. Satureja) در طول تکوین گیاه و خواص ضد میکروبی اسانس آن در شرایط in vitro
نویسندگان وبلاگ:
مطالب اخیر:
دوستان من:
کدهای اضافی کاربر :


زیارت عاشورا
وضعیت یاهو مذهبی
پیج رنک گوگل ساعت فلش مذهبی اوقات شرعی

بسيجي يعني علي
Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net





Powered by aeka.persianblog.ir

بانک صوت و فیلم مذهبی
PageRank
بسيجي يعني علي
مجله دانش سبز
PageRank RSS Feed Readers outils webmaster
دریافت کد
>>فرم اشتراک<<
{PAGETITLE}
pagerank search engine optimization Submit ExpressSearch Engine Marketing Services تماس با ما