پتانسیلهای لازم برای تولید برنج ارگانیک در کشور وجود دارد


رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در گفت‌وگو با ایانا:

پتانسیلهای لازم برای تولید برنج ارگانیک در کشور وجود دارد


تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: پژوهش و تحقیقات



با کشت توأم برنج و پرورش اردک و ماهی در شالیزارها می‌توان برنج ارگانیک تولید کرد.


رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با اعلام این مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا گفت: به صورت پایلوت مزرعه‌ای احداث شد که کود مورد نیاز محصول برنج از فضولات ماهی و اردک تأمین شد و علفهای هرز و آفات نیز به تغذیه اردکها رسید و بدین ترتیب بدون وجود هیچ نوع سم و کودی، برنج ارگانیک تولید شد.

 

دکتر عباس شهدی کومله افزود: در این روش باید از ارقام برنج با عملکرد بالا استفاده کرد و به جای کودهای شیمیایی، از کودهای بیولوژیک استفاده شود.

 

وی با اعلام اینکه کشت ارگانیک نیاز به حمایت دارد خاطرنشان کرد: با توجه به سیاستهای تعیین شده برای کشت محصولات اساسی کشور، باید نوع کشت را انتخاب کرد.

 

دکتر شهدی به انواع تناوب آبیاری، خشکه‌کاری و ترکیبی (ارگانیک) اشاره کرد و گفت: محصول تولید شده از کشت ارگانیک،‌ دارای کیفیت بسیار خوب است اما باید بر روی بالا بردن عملکرد در واحد سطح آن کار شود.

 

وی در ادامه گفت: استفاده از ارقام پرمحصول در کشت ارگانیک، خواهد توانست، عملکرد کمی و کیفی مناسبی را حاصل کند.

 

دکتر شهدی همچنین از رضایت‌بخش بودن آبیاری تناوبی در سال گذشته خبر داد و افزود: سال گذشته روش یک روز آب و هشت روز استراحت در شالیزارها به اجرا درآمد که عملکرد قابل توجهی داشت و در مصرف آب نیز به طرز معنی‌داری صرفه‌جویی شد.

 

وی در پایان گفت: کشور ما برای تولید کیفی و برخوردار از عملکرد مناسب دارای پتانسیل است اما تغییر روش کشت بستگی به سیاست برنامه‌ریزان کشور دارد./

 

 

 

خبرنگار: مژگان ستار

 

 



کد خبر: 13R-8804-2201

/ 0 نظر / 56 بازدید