تغییر اقلیم بر سطوح آنتی اکسیدانهای دانه سویا تاثیرگذار است
تغییر اقلیم بر سطوح آنتی اکسیدانهای دانه سویا تاثیرگذار است
امریکا - خبرگزاری کشاورزی ایران
سرویس بین الملل
پژوهشگران دانشگاه مریلند به تازگی دریافتند که اقلیم و آب و هوا از عوامل مؤثر بر میزان توکوفرول دانه سویا است.
به گزارش ایانا از سایت ساینس دیلی، توکوفرولها خانوادهای از آنتیاکسیدانها هستند که از غشاهای بیولوژیکی محافظت میکنند.
در این خانواده، آلفا- توکوفرول شکل فعال ویتامین E در انسان است. مقدار مصرف روزانه این ویتامین برای افراد بالاتر از 14 سال (اعم از زن و مرد) 15 میلیگرم است. اما طبق نظر کارشناسان، بیش از نیمی از افراد بزرگسال در امریکا به میزان مورد نیاز ویتامین E دریافت نمیکنند. به همین دلیل، محققان از سال 1999 تا 2002 به بررسی میزان توکوفرول دانه سویا که در چندین منطقه از ایالت مریلند کشت شده بود، پرداختند.
محققان 18 لاین سویا از تمام انواع را بررسی کردند و متوجه افزایش اندک اما قابل توجه نسبت آلفا- توکوفرول در دانههای پرورش یافته در فصل گرمتر در مقایسه با شرایط خنکتر شدند. در شرایط فوقالعاده خشک سال 2002، لاینهای زودرس، 5/3 برابر در مقایسه با سالهای دیگر که بارندگی در آنها مناسب بود، آلفا- توکوفرول داشتند.
بررسیهای میدانی نشان داد که چگونه خواص غذایی محصولات زراعی میتوانند به شدت از آب و هوا و به طور بالقوه، تغییر وضعیت زیستمحیطی جهان تاثیر بپذیرند./
مترجم: سید محسن سنجری