تولید محصول سالم در گلخانه های سنتی غیر ممکن نیست

تولید محصول سالم در گلخانه های سنتی غیر ممکن نیست 


تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: پژوهش و تحقیقات

رعایت عملیات مربوط به IPM برای تولید محصول سالم در گلخانه های سنتی مشکل است، اما غیر ممکن نیست.

 

رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: این موسسه با همراهی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و البرز برنامه های مشترکی را برای تولید محصول سالم در دستور کار دارد.

دکتر حسن عسگری افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، دربهای گلخانه ها را به روی مردم باز گذاشته تا شاهد روند تولید محصولات سالم باشند.

وی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی برای مصرف محصولات سالم که حداقل میزان باقیمانده های شیمیایی را دارا هستند، آغاز شده و امیدواریم سطح عملیات تولید محصولات سالم در سال جاری به 20 تا 25 هکتار در گلخانه ها برسد.

عسگری ادامه داد: رعایت اصول IPM مبتنی بر یک سری عملیات است که لازم است گلخانه مورد نظر تا مدتی تحت نظارت قرار گیرد.

وی تصریح کرد: گلخانه هایی که اقدام به تولید محصولات سالم می کنند، تحت نظارت دستگاههای نظارتی از جمله سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی قرار می گیرند و پس از پایش نمونه های تولیدشده، موفق به دریافت نشان سبز خواهند شد.

 

محصولات سالم نشان سبز دریافت می کنند

رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور یادآور شد: محصولی که نشان سبز از اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی دریافت می کند، از لحاظ باقیمانده ها و آلاینده های شیمیایی بررسی شده و دارای حداقلهایی است که برای سلامتی انسان ضرری ندارد.

عسگری تاکید کرد: شبکه هایی در دست تشکیل است که بر اساس آن محصولات سالم از سایر محصولات قابل تشخیص است.

وی اظهار داشت: تولید محصول سالم نیاز به کاری چندجانبه و منسجم دارد. به گونه ای که موسسه گیاهپزشکی در ارایه دانش فنی لازم همکاری می کند و سازمانهای جهاد کشاورزی نیز برنامه های اجرایی را مدیریت می کند.

 

محصولات سالم دارای جایگاههای اختصاصی در میادین میوه و تره بار می شوند

رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور گفت: اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز کیفیت محصولات را مورد بررسی قرار داده و سازمان نظام مهندسی کشاورزی شبکه های توزیع را مدیریت می کنند.

عسگری از اختصاص جایگاههای خاص در میادین میوه و تره بار برای عرضه محصولات سالم خبر داد و افزود: به زودی شاهد ایجاد غرفه هایی رسمی در میادین میوه و تره بار خواهیم بود که محصولات سالم را عرضه می کنند.

وی خاطرنشان کرد: برای تشکیل چنین تیمی به کار گسترده گروهی نیاز است که در سال جاری امیدواریم شاهد عرضه چنین محصولاتی در میادین میوه و تره بار باشیم.

 

یکهزار و 680 MRL به تایید رسیده است

رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ادامه داد: این موسسه موفق شده برای کل سموم و محصولات شیمیایی فرمول حداکثر میزان مجاز باقیمانده سموم شیمیایی را تدوین کند.

عسگری تصریح کرد: تاکنون یکهزار و 680 MRL ملی به تایید رسیده که برای تمامی محصولات کشاورزی و سموم شیمیایی کاربرد دارد و در صورت بازنگری و یا افزایش سمی جدید، تعداد این MRLها قابل افزایش خواهد بود.

وی در پایان یادآور شد: فایل مربوط به حداکثر میزان مجاز باقیمانده های سموم و کودهای شیمیایی باز است و قابلیت تغییر و افزایش را دارد./

 

خبرنگار: مژگان ستار


کد خبر: R-900219-02_R

/ 0 نظر / 33 بازدید