برنامه تحقیقاتی توسعه و پایداری تولید برنج پیشنهاد شد

 

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور در گفتگو با ایانا:

برنامه تحقیقاتی توسعه و پایداری تولید برنج پیشنهاد شد


تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: پژوهش و تحقیقات

در راستای خودکفایی و پایداری تولید برنج در کشور، پیشنهاد برنامه ای تحقیقاتی شده است.

 

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: نگاه و دید مسئوولان کشور برای خودکفایی و تولید پایدار در محصول برنج باعث شد که محققان و بهره برداران این بخش با امیدواری بیشتری به تولید بپردازند.

دکتر عباس شهدی کومله افزود: اما از آنجایی که ورود اثرگذار برای خودکفایی و توسعه نیاز به حمایت و بودجه ویژه دارد، بخش برنج منتظر است تا مصوبات اخیر هیات دولت به بار بنشیند.

وی خاطرنشان کرد: در وضعیت فعلی امکان 30 درصدی تولید پایدار وجود دارد. اما در جهت تسریع در خودکفایی و پایدار نگه داشتن تولید لازم است طرحها و برنامه های خاصی به اجرا درآید.

شهدی کومله ادامه داد: ارقام و لاینهای امیدبخش بسیار مناسبی توسط محققان این موسسه توصیه شده است و بهره برداران بخش نیز مشغول کشت در عرصه های مختلف هستند.

 

لاینهای امیدبخش برای تمامی استانهای کشور پیش بینی شده است

وی تصریح کرد: در راستای خودکفایی، نگاه ویژه ای به تمامی استانهای کشور برای تولید برنج شده است. به گونه ای که در حال حاضر 70 درصد تولید برنج توسط استانهای شمالی انجام می شود و برنامه ریزی شده است که 30 درصد مابقی نیز توسط سایر استانهای کشور تامین شود.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور یادآور شد: شرایط مختلف سرما، خشکی، شوری و چند بار کشت در سال توسط استانهای مختلف کشور انجام شدنی است. به گونه ای که استان سیستان و بلوچستان برای سیستم چندکشتی مناسب است و سایر استانهای سردسیری و خشک نیز برای سایر موارد، عملیات سازگاری را طی کردند.

شهدی کومله تاکید کرد: در صورتی که بودجه مصوبی در اختیار قرار گیرد، کارهای اجرایی با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

 

خودکفایی به زمانی سه تا پنج ساله نیاز دارد

وی اظهار داشت: در شرایط فعلی برای دست یافتن به خودکفایی در تولید برنج به پروسه ای سه تا پنج ساله نیاز داریم که اگر برنامه و بودجه ای خاص مورد تصریح قرار گیرد، این روند سرعت خواهد گرفت.

شهدی کومله همچنین گفت: تولید، آموزش و شروع کشت ارقام مناسب برای هر منطقه پروسه ای سه ساله است که اگر با شتاب در استانهای مختلف عملیاتی شود، تحقق سه ساله خودکفایی را شدنی می کند.

 

شالیکاران تجربه های لازم را برای شرایط سخت محیطی دارند

وی در پاسخ به ایانا درباره شیوع برخی از آفات و بیماریها در سال زراعی جدید با توجه به وجود زمستانی معتدل، افزود: وجود کرم ساقه خوار، بلاست، شیست بلاست و سایر معضلات در کشور ما بومی شده است و کنترل آنها و زمانی که باید توصیه های کارشناسان در مزارع اعمال شود، توسط کشاورزان مورد توجه است.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور خاطرنشان کرد: شالیکاران دارای تجارب گسترده ای هستند و آمادگی لازم برای ورود در شرایط محیطی سخت را دارند. بنابراین در مواقع لزوم توصیه های لازم کارشناسان را لحاظ خواهند کرد.

شهدی کومله در پایان ادامه داد: برای تمرکز در محصول استراتژیکی چون برنج، لازم است نظم و مدیریت خاصی لحاظ شود و برنامه جامعی با همکاری سایر دستگاهها به اجرا درآید./

 

خبرنگار: مژگان ستار

/ 0 نظر / 11 بازدید